Ensjø ligger hovedsakelig i bydel Gamle Oslo og litt i bydel Grünerløkka. Området skal forandres fra å være bilby til å bli boligby i løpet av noen år. Den såkalte Ensjøbyen.Du kan følge Ensjø aktuell informasjon på Origo, Facebook, Twitter og Youtube.

Grenseveien 97 på Ensjø / Helsfyr er solgt for 170 millioner kroner!

Eiendommen Grenseveien er på 16.000 kvadratmeter med en kontorhøyblokk og noe lavere lager. Den ligger mellom Fyrstikkalléen skole og Fyrstikktorget. Kjøper har en plan om å omregulere deler av tomten til 100 boliger.

Ensjø aktuell informasjon har tidligere skrevet om denne eiendommen og at utenriksminister Jonas Gahr Støre er en av eierne. Eiendommen stammer fra ovnsprodusenten Jøtul, som familien eide på morssiden.

Nå selger Gahr Støre, sammen med sine to søsken og tremenning, kontoreiendommen Grenseveien 97 på Ensjø for 170 millioner kroner. Kjøperne Erik Bøhler, RS Platou Real Estate og et par profesjonelle investorer skal utvikle eiendommen videre.

Nå skal det sies at det ikke er første gang man forsøker å gjøre noen med denne eiendommen. Helt siden 2003 har man forsøk å regulere inn boliger på tomta. I 2006 hadde man planforslag ute på offentlighøring. Det kom inn betydelige bemerkninger til planene og i oktober 2009 ble de skrinlagt. Nå ser det ut til at nye personer skal forsøke seg på en ny runde.

Les tidligere sak på Ensjø aktuell informasjon

Les saken om salget i DN

Vist 147 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Interessant. I dette bygget har det stått mye areale ledig lenge. Hvis tomten skal romme boliger håper jeg de river blokka og bygger noe som står mer i stil med fyrstikkboligene og Grønvoll gård. Jeg tenker byhus, rekkehus eller lignende. Kanskje noe ala det de har bygget på Vålerenga eller Malerhaugen.

Annonse

Nye bilder