Ensjø ligger hovedsakelig i bydel Gamle Oslo og litt i bydel Grünerløkka. Området skal forandres fra å være bilby til å bli boligby i løpet av noen år. Den såkalte Ensjøbyen.Du kan følge Ensjø aktuell informasjon på Origo, Facebook, Twitter og Youtube.

Viser arkivet for mai, 2015

Dagbladet og Dagsavisen skriver om Hovinbekken på Hasle og Ensjø

Som Ensjø aktuell har skrevet om tidligere så skriver Dagbladet og Dagsavisen denne uken om utfordringer med flom og håntering av overvann i byer. De benytter Hovinbekken på Ensjø som illustrasjon på noe bra.

Fokuset hos de nasjonale mediene er på viktig tiltak for å tilpasse seg klimaendringene. Kraftige regnskyll som plutselig forvandler bygatene til elver og plasser til dype dammer, er blitt en utfordring for Oslo.

Årsaken til flomproblemene er at mange av de naturlige vannveiene er stengt inne i rør, asfalt og bebyggelse. Gjenåpning av bekker og elver er blitt en svært viktig del av kommunens strategi for å håndtere overvann, men at det også kommer befolkningen til gode gjennom nye, attraktive friluftsområder

Les i Dagbladet
Les i Dagsavisen
Les tidligere sak på Ensjø Aktuell Informasjon

Kampendagene gjennomføres i helga 29.mai til 31.mai og det skjer i nabolaget til Ensjø!

I tråd med faste tradisjoner så kommer Kampendagene også i år med sitt arrangement. Denne gangen skjer det 29.mai til 31.mai. Programmet har mange gode og flotte innslag.

Les mer…

Neste etappe av Hovinbekken over Ensjø er påbegynt!

Fram til nå har Hovinbekken stort sett vært nedgravd i rør og kanaler over Ensjø, Det var imidlertid en del av den opprinnelige bekken som var åpen fram til sommeren 2011, men denne ble da lagt i rør for å kunne bygge boligprosjektene Stålverksparken og Gladengen park. Når boligene er ferdig bygget så skal bekken komme opp i dagen igjen. Den dagen nærmer seg og arbeidet med å åpne bekken er startet.

Les mer…

Hva er den store hvite kuppelen som er plassert på taket av Helsfyr panorama på Ensjø/Helsfyr?

Har du også lagt merke til at det har dukket opp en stor hvit kuppel på taket av Helsfyr Panorama i Innspurten 9. Har du lurt på hva det kan være? Vel nå kan du slutte å lure, det er en værradar!

Les mer…

Del bloggen Ensjø Aktuell informasjon med flere mennesker

Det å blogge om Ensjø kan kanskje være litt sært, men det er utrolig hvor mye informasjon man kan lete opp og grave fram om et lite område i Oslo. I slutten av mai har denne bloggen vært i virksomhet i 6 år. Jeg har derfor et ønske:

Les mer…

Boligprosjektet Stålverkskroken på Ensjø har byggestart.

Da har gravearbeidet på den siste Obos blokka langs Gladengveiens vestre side startet. I igangsettingstillatelsen fikk man i starten på mai og 18.mai startet gravearbeidet. Litt tidligere i vår rev man den gamle brakka som stod på området.

Les mer…

Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen. God 17.mai feiring.

Grensestein nummer 42 mellom Aker og Kristiania står på Ensjø.

Dette er muligens saken for deg som er veldig spesielt interessert i historien om Kristiania/Oslo, Aker og Ensjø. Det er i hvert fall en av de små sakene på Ensjø Aktuell informasjon. Selv om den aktuelle granittsteinen faktisk er 100 cm høy og veier cirka 450 kg.

Les mer…

Ny ishockyhall på Jordal – i nabolaget til Ensjø

Denne gangen skal jeg bevege meg litt utenfor området jeg normalt skriver om, selv om det er rett i nærheten og jeg ved noen tidligere anledninger har vært innom dette. Jeg skal skrive om arbeidet med ny ishockyhall på Jordal.

Les mer…

Høydene i Ensjøveien 34 på Ensjø er fortsatt i diskusjon.

Det er ikke lenge siden Ensjø Aktuell informasjon skrev om boligprosjektet i Ensjøveien 34, men nå har det kommet ytterligere informasjon som er grei å kjenne til. Det har lagt ut et referat i saksinnsyn der man blant annet skriver om høydene i prosjektet og man er tydelige på enkelte andre tiltak som er nødvendig å gjøre med prosjektet slik som støy og plassering av bygninger.

Les mer…

Natteravn aktiviteten har kommet i gang på Ensjø/Helsfyr/Hasle

Ensjø Aktuell Informasjon har tidligere skrevet om informasjonsmøtet for Natteravn aktiviteten på Hasle og Hovin (Ensjøområdet) og nå har de første turene blitt gjennomført.

Turen starter på F21 og går en runde rundt Valle Hovin-Hasle-Keyserløkka-Lille Tøyen-Tidemanns og turveier og småveier innimellom. Runden er ikke helt fast, og kan endres fra gang til gang og ved behov. Natteravnene møtes og avslutter på F21 (skolen) hver gang!

Les mer…

Markedsdag/bruktmarked i Grønvold Hageby ved Helsfyr/Ensjø søndag 10 mai

Velkommen til markedsdag i en av Oslos skjulte perler!

Grønvold Hageby Borettslag er en hageby som ligger ca 2.5 km fra sentrum like ved Valle Hovin i Oslo. Husene ble opprinnelig tegnet av arkitekt Magnus Poulsson og ble i 1912 oppført som arbeiderboliger for fyrstikkarbeiderne på Nitedal Tændstikfabrikk. Navnet Grønvold Hageby stammer fra Grønvold Gård som ble kjøpt av Nitedals Tændstikfabrikk på slutten av 1800-tallet.

I dag bor det over 200 glade beboere i hagebyen, fordelt på 67 boenheter.

På søndag 10.mai arrangerer vi markedsdag/bruktmarked. I bruktmarkedet finner du alt mellom himmel og jord fra mengder med pent brukte barneklær (sommer, vinter, gutt, jente, ull) og barneutstyr (senger, vogner, vippestoler ol) til kjøkkenutstyr, leker og sportsutstyr (ski, skøyter, sykler, vintersport, tennisutstyr), samt hageutstyr, plantespirer og frø. Se også opp for mengder av klær og sko til voksne!

I tillegg stiller flere av våre beboere med selvlagde puter, barneklær, tilbehør, snacks, kunst, såper og mye mer. I tillegg blir det vafler, kaffe, kakelotteri og alt annet ditt hjerte kan begjære

Vi starter klokken 11:00 og holder på til 16:00. Husk kontanter! (Nærmeste minibank ligger på Fyrstikktorget.)

For enklest ankomst; Buss 21 (Helsfyr) til “Valle” eller t-bane 1-4 til Helsfyr.

Sjekk facebook https://www.facebook.com/events/1528108400799833/

Utbyggerne i Ensjøveien 34 på Ensjø kutter i høydene for å komme kommunen i møte.

Neptun Properties har etter noen runder med kommunen senket høyden på sitt boligprosjekt i Ensjøveien 34 ved Malerhaugen på Ensjø.

Endringen er følgende: Der man tidligere hadde 2 bygg har man nå 3 bygg. Den lengste bygningen langs Ensjøveien og Langengen er nå delt opp i to bygg for å skape mer rom og luft rundt prosjektet.

Les mer…

Noen av Norges rikeste og mektigste «krangler» med kommunen om oppføring av boliger på Ensjø/Helsfyr

Ensjø aktuell informasjon har tidligere skrevet om boligprosjektet Grenselunden som ligger i Grenseveien 97 rett ved Fyrstikktorget på Ensjø/Helsfyr.

Les mer…