Ensjø ligger hovedsakelig i bydel Gamle Oslo og litt i bydel Grünerløkka. Området skal forandres fra å være bilby til å bli boligby i løpet av noen år. Den såkalte Ensjøbyen.Du kan følge Ensjø aktuell informasjon på Origo, Facebook, Twitter og Youtube.

Viser arkivet for februar, 2016

Hasle skoles musikkorps loppemarked 12. og 13. mars – i nabolaget til Ensjø

Er du klar for å gjøre et funn? I helgen 12. og 13.mars er det klart for områdets største og kanskje beste loppemarked. Ryddig og velorganisert! Det er mange som reiser langt for å finne gode saker og det kommer folk fra hele Oslo når man åpner dørene på Hasle skole. Loppemarkedet foregår både utendørs og innendørs og under tak. Loppemarkedet på Hasle Skole er et av de aller største markedene i Oslo med svært mange kvalitets ting! I følge nettsiden så fyller man på med nye lopper hele tiden under loppemarkedet og har også mange nye varer på søndagen.

Avdelinger:
Auksjon/antikviteter, finere ting, glass & stentøy, kjøkkenutstyr, krims & krams Møbler, bøker (masse bra bøker!) & plater, bilder, leker, elektrisk, Sportsvarer, sko & vesker, tøy, duker & gardiner

Det er en liten Kafeteria på skolen som har pølser og kaker! (det var det i hvertfall i fjor når jeg var innom)

Da gjenstår det bare litt planlegging for å innpasse denne muligheten i helg opplegget for 12. og 13. mars

Har du lopper? Og vil levere?

På hjemmesiden skriver de at de nå dessverre ikke har kapasitet til å påta oss flere henteoppdrag. Men lopper kan leveres direkte på Hasle skole torsdag 10. og fredag 11. mars kl. 18 til 21. Dessuten 1. og 3. mars kl. 18 PRESIS (før vi drar ut på henteoppdrag) Det er til stor hjelp for oss om loppene er godt merket og sortert.

Les mer på Hjemmesiden

MC Oslo flytter fra Ensjø og Malerhaugveien

Da er det klart at motorsykkelbutikken MC Oslo flytter fra Ensjø. De skriver på hjemmesiden sin at de i løpet av de kommende ukene flytter butikken fra Grenseveien 69 til Strømsveien 344 på Furuset. Fra og med mandag 22 februar vil butikken holde stengt og hvis alt går etter planen vil de være operative igjen mandag 14 mars.

Les mer…

Hva skjer på Ensjø og hvordan kan det bli – sjekk kommunens 3D kart

Er du opptatt av hva som skjer på Ensjø og ønsker en oversikt i form av kart, bilder og video eksempler. Da skal du kikke innom kommunens 3D, side her kan du se nesten alle prosjektene på Ensjø og du kan få oversikt på hvordan Ensjø utvikles. Portalen her eksistert i flere år men den utvides jevnlig så det fylles på med informasjon.

Les mer…

Ensjø før og nå – Utsikt over Ensjø i 2007-2011-2013-2015 og 2016

Ensjø er i forandring og jeg som skriver Ensjø aktuell informasjon har tatt bilder og laget noen videoer opp i gjennom årene. Her skal du få se fem eksempler på hvordan Ensjø forandrer seg.

Les mer, klikk her!

Planen for Hovinbyen påvirker Ensjø – Se video med informasjon

Jeg har lest meg litt opp på Strategiskplan for den fremtidige Hovinbyen og hvordan denne påvirker Ensjø området og oss som bor her. Ensjø er bare en liten del av den fremtidige Hovinbyen. Planen ligger nå ute til offentlighøring og alle som ønsker kan komme med innspill og kommentarer på den.

Les mer…

Økern bilauksjon flytter fra Ensjø

Økern bilauksjon flytter fra Ensjø 1.mars 2016. De flytter til Fornebu i nærheten av Telenor Arena.

Økern bilauksjon flyttet til Ensjø i starten på 2010 og har holdt til her i 6 år. Årsaken til at de nå flytter er at Ferd og Skanska skal rive bygningen de holder til i, for å bygge boliger.

Les tidligere sak på Ensjø Aktuell Informasjon om Økern bilauksjon

Les tidligere sak om Sigurd Hoels gate 1

REMA 1000 på Ensjø holder stengt fra 20.februar til 3.mars grunnet ombygning.

For de som handler på Rema 1000 på Ensjø så har man kanskje lagt merke til at den grafiske bedriften Pulp Grafiske har flyttet ut av sine lokaler ved siden av Rema og at disse lokalene i en tid har vært gjenstand for byggevirksomhet.

Det er Rema 1000 som skal utvide og få en større butikk på Ensjø. I forbindelse med utvidelsen er det nødvendig å stenge hele butikken i 12 dager for å gjøre om inventaret og ominnredningen av butikken.

Rema 1000 holder derfor helt stengt fra lørdag 20. februar og frem til Torsdag 3.mars!

For de som ikke vil gå over gata til Kiwi å handle, så er de nærmeste Rema 1000 butikkene på Fyrstikktorget på Helsfyr eller på Etterstad.

Ensjø området som ligger i bydel Gamle Oslo vil få beboerparkering fra vinteren 2017/2018

Det har fremkommet i media at Bymiljøetaten og det nye byrådet skal utvide ordningen med beboerparkering

Bymiljøetaten har en plan for hvor de ønsker å innføre permanent beboerparkering de kommende årene. Detaljene for nøyaktig hvilke gater det gjelder – eller hvor mange plasser hver enkelt gate vil få – er ennå ikke klare, men det er bestemt hvilke bydeler som skal få nye beboerparkeringsplasser. Gamle Oslo: Eksisterende prøveområde vil få permanent beboerparkering sommeren 2017. Resten av bydelen vinteren 2017/2018.

Les mer…

Ensjø / Hasle får nytt spisested – Marienfryd Kafe og Grill åpner 18.februar

Da er alle lokaler i Høyblokka på Marienfryd leid ut og den siste som flytter inn og åpner næringsvirksomhet er Marienfryd Kafe og Grill. Her skal det være kafe og spisested i motsetning til mange av de andre stedene på Ensjø vil man her ha mulighet til å sitte inn ved bord for å spisematen.

Les mer…

Strategisk plan for Hovinbyen påvirker Ensjø – Litt om grønne områder

Når det gjelder grønne områder, parker, grøntdrag og slike ting på Ensjø, så følger planen for Hovinbyen allerede det som egentlig ligger i planene for Ensjøbyen og for veiledende plan for det offentlige rom på Ensjø. Men det er noen nye ting og flere ting som er positive for Ensjø sine innbyggere.

Les mer her

Narvesen utlyser graffitikunst konkurranse på Ensjø

På hjemmesiden sin skriver Narvesen: Vi ønsker å kle vår Narvesen-butikk på Ensjø i Oslo med graffitikunst. Er du kreativ og flink til å tegne og male? Ønsker du å vise frem kunsten din for tusenvis av forbipasserende? Er du nysgjerrig på graffiti som uttrykksform? Da er kanskje denne konkurransen noe for deg!

Vinnerbidraget vil bli oppført på en 20m2 stor vegg på Narvesen ved Ensjø T-banestasjon, av vinneren/vinnerne selv. Dette vil skje i løpet av en skreddersydd og lærerik graffiti-workshop sammen med billedkunstner Børge Brekke, for inntil 5 personer. Workshopen har en verdi på 25.000 kroner, og vil holdes over 3-5 dager i slutten av april.

Det ser ut som at dette er et seriøst opplegg og en bra konkurranse og det er ganske modig gjort av Narvesen, men samtidig kan de igjennom konkurransen utløse et større problem.

Les mer klikk her!

Strategiskplan for Hovinbyen påvirker Ensjø området – Litt om Kollektivtrafikk

Jeg har lest meg litt opp på Strategiskplan for den fremtidige Hovinbyen og hvordan denne påvirker Ensjø området og oss som bor her. Ensjø er bare en liten del av den fremtidige Hovinbyen. Planen ligger nå ute til offentlighøring og alle som ønsker kan komme med innspill og kommentarer på den. Planområdet for Hovinbyen er på ca 1100 hektar som tilsvarer størrelsen på indre by innenfor Ring 2. Planen er på over 140 sider og har mange vedlegg. Det er imidlertid interessant lesning. I dette innlegget skal jeg belyse en av sidene i saken som gjelder kollektivtrafikk og Ensjø.

Les mer her

Boligprosjektet Grenselunden på Ensjø/Helsfyr solgte 50 av 54 boliger på 4 dager.

På onsdag 3.februar så behandlet bystyret reguleringsplanen for boligprosjektet Grenselunden. Torsdag 4.februar startet salget av trinn 1/blokk A og på søndag 7.februar så er 50 av 54 boliger solgt.

Les mer…

Ferd har stanset arbeidet med boliger på feltene G, H, I og J på Ensjø

I oktober 2014 skrev jeg at Ferd var i gang med reguleringsarbeid på feltene G,H,I og J i Tiedemannsbyen på Ensjø. Jeg skrev blant annet at man I dokumentasjon tilgjengelig i kommunalt saksinnsyn fra slutten av september kan man se at Lund & Slaatto Arkitekter as på vegne av Ferd og Johan Henrik Andresen, planlegger å gjøre om eiendommene Gladengveien 12 og 14 til boliger. Eiendommene ses i sammenheng med feltene G og H i reguleringsplanen for Tiedemannsbyen vedtatt i bystyret 17.desember 2008.

Les mer…

Bilder/skisser av Selvaags nye boliger i boligprosjektet Tiedemannsfabrikken i Tiedemannsbyen på Ensjø

I slutten på januar skrev jeg om Selvaags planer og varsling av salgsstart av boliger i Tidemannsbyen. Nå har jeg fått noen tydeligere bilder fra dette første feltet til Selvaag. Feltet og prosjektet blir hetende Tidemannsfabrikken og får salgsstart i april/mai.

Utbyggingen vil bestå av boliger i 3 til 6 etasjer i 5 bygg med til sammen 158 leiligheter, som alle vil få adresse til Sigurd Hoels vei. Boligene ligger rett ved siden av Tiedemannsparken. Eiendommen er i dag bebygd med det tidligere produksjonslokalet på den gamle Tiedemanns Tobakksfabrikk. Denne bygningen vil bli revet i 2016.

Selvaag skriver at man planlegger praktiske og arealsmarte leiligheter fra 38 til 100 kvadratmeter. Noen 4-roms hjørneleiligheter vil få stuevinduer mot to parkdrag. Det vil bli lagt ut noen familieboliger med egen hageflekk, som går over to etasjer.

Les tidligere sak om dette prosjektet

Les på Tiedemannsfabrikken sin nettside

Innbruddsbølge på Ensjø

Denne helga har det vært en liten innbruddsbølge på Ensjø. Natt til torsdag knuste noen glassdøra på HY’s Sushi og tok med seg noen hundre kr i vekslepenger. Natt til fredag knuste noen glassdøra på Hairdo frisør, her tok de med seg et kassaapparat med vekslepenger. Natt til mandag knuste noen den andre døra på HY’s Sushi uten å ta med seg noen ting og samme natt forsøke noen å ta seg inn i «Asia rett hjem». Her forsøkte man å bryte opp vinduet, men fikk ikke dette til, deretter prøvde man å knuse et vindu, men man kom ikke inn i lokalet.

Les mer om dette her

Oppdatering om ny barneskole på Ensjø

Arbeidet med ny barneskole på Ensjø fortsetter fremover og nå kan man nok sette opp dampen litt i prosjektet. De viktigste naboeiendommene er nå med på laget.

I august 2015 ble det varslet oppstart av planarbeidet på eiendommen i Grenseveien 91. I dokumentet som ble sendt ut tok man høyde for at planområdet skulle utvides slik at hele skolen og nabo eiendommen Grenseveien 73 og Grenseveien 95 også ble sett i sammenheng med skoleplanen.

Les mer…